Halaman

Ahad, 16 September 2012

*|TIADA|

Merenung ke luar...ternampak awan biru siang menanti senja.
Melihat ke depan,..menaip.berfikir.melihat apa yang patut dicatatkan.

Terlalu banyak cerite yg telah b'lalu,tak sempat dicatat ke dalam blog.MASA yg t'lalu padat dgn jadual yg telah dirancang.

Cerita bermula disini..
Bulan 7 :
Apa yg dirancang tidak b'kesudahan,ternanti satu jawapan yg pasti sgt menyesakkan dada dan fikiran.Keputusan yg dibuat,datang dari TEKAD diri,membuka perasaan ke arah hubungan yang serius sehingga,diri terlebih BERANGAN-ANGAN.Bulan Ramadhan pun menjelma,telalu cepat mase b'lalu,keputusan dari pihak sane,mengecewekan HATI yg telah b'sedia..menitis air mate,hidup dilema dan perasaan t'tekan tanpe sengaje.

Bulan 8 :
Kepercayaan t'hadap JANJI & HARAPAN pun t'kubur.Lenyap tanpa disedari.Terasa t'amat jauh hati dgn KETETAPAN yg ade.Hanye mampu memandang ke langit,& memekakkan telinge ketike di tanye KEDUDUKAN hubungan yang ade.Terlalu sakit untk m'jawab.T'kelu lidah diiringi genangan AIR MATA.Hanye mampu b'kate m'jwab ape yg patut & tibe2 m'jadi seorang yg berat mulut.PERSOALAN yg b'legar ditiup angin,lupe seketike saat sedang sibuk dgn urusan sendiri yg lebih memerlukan KOMITMEN.Bulan Syawal kali ini,terlalu perit untk dilalui,slpas  ape yang DIRENCANEKAN tdak nampak hasilnye.Mampu memandang tetapi tak menyentuh.

Bulan 9 :
Senyap begitu sahaja,tiada apa2 yg b'laku.JARI tidak tande merah b'inai.CINCIN tak ade t'sarung di jari manis.GAMBAR tiada untuk di ambil.PERTEMUAN dua keluarga tidak terjadi.Ucapan TANIAH tiada t'coret di wall FB.Tersenyum bila kite merancang tapi sebaliknye,kawan2 yg tersayang pula yang mengambil tempat.Barangkali jodoh mereka.Tapi saya sendiri?Tiada jawapan seketike ini.Hanya mampu MEMBISU & MENDOAKAN yg terbaik buat diri.

Wahai SANG JEJAKE yg diharapkan.Kite b'kenalan terlalu lame.Terasa diri hanye d'permainkan.Sehingge kini status sy sbgai KEKASIH tdak berubah.SABAR.tapi sampai bile. =_=''

|tersalah m'harapkah aku|

Tiada ulasan:

Catat Ulasan